2007-12-23

En liten julsaga

"Inga Lantz, tidigare riksdagsledamot för vänsterpartiet, verkar ha en harmonisk tillvaro. Tiden går åt till att måla färgglada tavlor, skriva och fotografera. Och kommunicera telepatiskt med djur. 'Jag sitter på golvet i ett rum tillsammans med djuret och läser djurets tankar i form av just tankar eller ord eller känslor' berättar hon på sin hemsida. 'Lättast är att kommunicera med hästar, därefter hundar och sedan kommer katter, som ibland håller på sin integritet och vägrar att deltaga.' Inga Lantz har 33 792 kronor i månaden i inkomstgaranti sedan hon slutade sitt riksdagsuppdrag 1988"
(SvD 16 december 2007)
Bundis med Inga Lantz.

Tja, vad ska man säga? Till somliga kommer tomten året om. Och räkningen betalar väl vi andra, som vanligt.

2007-12-18

Citatet

Ledande statistiker i Zimbabwe sa nyligen att det inte längre går att mäta inflationen för att det inte finns tillräckligt med varor i butikerna.
Carin Jämtin, oppositionsborgarråd (s) i Stockholm, om läget i landet där Robert Mugabe nyligen nominerats till kandidat i nästa års presidentval. SvD den 18 december 2007.

2007-12-08

Påfyllning i ordförrådet, del XII

Ett sånt här sms kan man ju inte annat än glädjas åt. Elitism i sin prydno.


Vollidiot har för övrigt blivit ett av mina favorituttryck. Begriper bara inte hur min tysklärare, som annars var duktig på att lära ut svordomar och okvädinsord, kunde missa detta användbara tyska bidrag till den gemensamma ordskatten.